ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Αξιότιμα -Αγαπητά Μέλη του παραρτήματος
Σας προσκαλούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παραρτήματος την Πέμπτη 15 Φεβρουάριου 2024 και ώρα 20:00 για ένα φωτογραφικό ταξίδι στην Μαδαγασκάρη που θα μας παρουσιάσει ο συνάδελφος Υπτχος ε.α Π. Καρανίκος. Περισσότερα παρακάτω.
Μαδαγασκάρη
Με την καλή χρονιά, ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στο Βόλο και στην Λέσχη Αποστράτων Αεροπορίας ( Τοπάλη 35 1ος όροφος). Το μήνα αυτό θα μας ταξιδέψει ξανά στην Αφρική. Θα μας φέρει στην Μαδαγασκάρη, στο 4ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της μαύρης ηπείρου και θα μας περιφέρει στις απέραντες σαβάνες στα τροπικά δάση και τα εξωτικά νησιά.
Η Μαδαγασκάρη θα κατοικηθεί Μαλέσιους και Ινδονήσους που θα φθάσουν από τη θάλασσα, από τα ανατολικά και από φυλές Μπαντού που θα έρθουν από βορειοδυτικά και θα εδραιωθούν στο νησί ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα, περίπου το 400 – 600 μ.χ.τον 9ο αιώνα θα έρθουν οι πρώτοι άραβες που θα φέρουν εμπόριο, τη γνώση και την γραφή. Στο πέρασμα των αιώνων δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη εξέλιξη μεχρι να έρθουν οι ευρωπαίοι στις αρχές του 16ου αιώνα, με πρώτους τους πορτογάλους . Από τους ευρωπαίους θα πάρουν όπλα και θα αρχίσουν τους πολέμους. Στο τέλος του 18ου αιώνα θα δημιουργηθεί το πρώτο ενιαίο βασίλειο κάτω από την ηγεσία της φυλής Μερίνα, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι Γάλλοι θα έρθουν και θα κατακτήσουν την χώρα το 1885 και θα μείνουν μέχρι το 1958. Θα αφήσουν πίσω την γλώσσα, την λατινική γραφή, τα τραίνα και την θρησκεία. Η ανεξαρτησία της Νήσου θα περάσει καλές και κακές εποχές με την δημοκρατία να μην έχει πλήρως εδραιωθεί.
Στο ταξίδι αυτό, ξεκινάμε από την περιοχή του τροπικού δάσους για να θαυμάσουμε τους λεμούριους ίντρι και Σίφακα και πολλούς χαμελαίοντες. Η συνέχεια θα μας φέρει νοτιοδυτικά στην πόλη Τουλεάρ όπου θα δούμε ένα φυσικό δάσος μπαομπάμπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον κεντρικό κορμό του νησιού, όπου θα διασχίσουμε χωριά και μικρές πόλεις, θα δούμε τους πέτρινους σχηματισμούς του πάρκου Ίσαλο, ορυχείο ζαφειριών, πάρκο με τους δακτυλιδωτούς λεμούριους, την πόλη της μάθησης Φιαναραντσόα, την λουτρόπολη Αντσιραμπέ, την παραποτάμια πόλη του Μιαντριβάζο και θα καταλήξουμε στην Μοροντάβα για να περπατήσουμε στην λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Επόμενος σταθμός η πρωτεύουσα Ανταναναρίβο με τους λόφους τις αγορές και τα παλάτια της.Η περοδία μας θα κλείσει με την ανάπαυσή μας στο θέρετρο το Νόσυ Μπε.Η θέαση όλων αυτών θα μας ενθουσιάσει και θα μας εντυπωσιάσει.
Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στην μοναδική φύση της Μαδαγασκάρης, ένα ταξίδι θαυμασμού, ένα ταξίδι στο χώρο με τόσες διαφορετικές όψεις, ένα ταξίδι με πολύ χρώμα , θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στην Λέσχη αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Τοπάλη 35 1ος όροφος) την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και μέλος της Λέσχης αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Παύλος Καρανίκος.
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *