Πρόγραμμα 5νθήμερης Εκδρομής Ρουμανία-Βουλγαρία

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΠΡΑΣΟΒ-ΣΙΝΑΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

3-7/10/2018  5ΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

     

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥBOΛΟΣ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας και αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα. Συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση πόλης )

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρόμαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου , το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες, του γνωστότερου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ   ΜΠΡΑΝ  (ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) –  ΜΠΡΑΣΟΒ ΣΙΝΑΪΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, θα επισκεφτούμε το χειμερινό θέρετρο Σινάϊα , το μαργαριτάρι των Καρπαθίων. Θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελές,  την θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε το Μοναστήρι του Κατακουζηνού, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης. Αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο  στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με  ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ελληνικό Τυπογραφείο  κλπ. Υπήρξε μεγάλη ελληνική κοινότητα για αρκετούς αιώνες.  To βράδυ φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο  . Διανυκτέρευση

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ  – Παλάτι (Οικία) Νικολάε Τσαουσέσκου – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση για το Βουκουρέστι όπου θα επισκεφθούμε το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Το απομεσήμερο συγκέντρωση κι αναχώρηση για την Σόφια . Άφιξη το βράδυ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας μετά από ένα πανοραμικό by night στο κέντρο της πόλης με το λεωφορείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :  ΣΟΦΙΑ  (ξενάγηση πόλης ) ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Αφού γευματίσουμε, συνεχίζουμε για το γνωστό ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Χρόνος για ψώνια και βόλτα. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Στον Βόλο θα φτάσουμε το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 

  1. Μεταφορές , περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο Βολιώτικο  καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ως το αναλυτικό πρόγραμμα
  2. Τρεις  (3) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο  RIN CENTRAL κεντρικό (4*)   στο Βουκουρέστι ( σε δίκλινα δωμάτια).
  3. Μία (1) διανυκτέρευση στο   ξενοδοχείο RAMADA 4 * ή NOVOTEL 4* στην Σόφια  ( σε δίκλινα δωμάτια).
  4. Τέσσερα (4) πλούσια προγεύματα.
  5. Τέσσερα (4) πλούσια  δείπνα στα ξενοδοχεία. Tα γεύματα στο Βουκουρέστι είναι σε μπουφέ.
  6. Έμπειρος –επαγγελματίας Βολιώτης συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  7. Τοπικοί ξεναγοί στη Σόφια , Βουκουρέστι, Μπρασώβ & Σινάϊα
  8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  9. Φ.Π.Α
  10. Δημοτικοί φόροι.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 210 ΕΥΡΩ /ΑΤΟΜΟ

Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ασμχο ε.α. Καρτσάνα Βύρωνα (6983508607).